Home Onze dienstverlening Lokale activiteiten De winkel Party & Catering Contact Foto's van de winkel

Grootschermer, Graft en De Rijp

Wandeltocht langs

drie Raadhuizen

Zondag 17 juni kunnen wandel- en cultuurliefhebbers deelnemen aan een bijzondere wandeltocht. De route begint in Grootschermer, Graft of De Rijp en gaat dwars door natuurgebied De Eilandspolder. Bovendien kunnen deelnemers de drie Raadhuizen in de Leeghwater-dorpen bezoeken.

Het initiatief voor de circa 9 kilometer lange wandeltocht werd genomen door de Stichting Raadhuis Grootschermer en de beheerder van de raadhuizen in Graft en De Rijp, Jaap Klaver. Zij willen graag hun raadhuizen uit de zeventiende eeuw laten zien aan bezoekers en er bovendien ook iets over vertellen. In ieder pand zijn vrijwilligers met bijzondere verhalen.

Deelnemers kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur starten in een van de drie Raadhuizen. Daar krijgen ze een folder met informatie en de route. De deelname aan de wandeltocht is gratis.

In de folder wordt ook een aantal bezienswaardigheden in de verschillende dorpen beschreven. Zo is er onder andere aandacht voor Museum  In ’t Houten Huys, de zerkenvloer van de Grafter Kerk en de dorpskerk van Grootschermer, waar een kunsttentoonstelling wordt gehouden.

ONLINE BESTELLEN?

Klik hieronder op het logo:

= de landelijke website